Tak cukup data?? Kini tak lagi menjadi masalah!!

Data untuk handphone semakin menjadi keperluan setiap pengguna. Tak kira usia data diperlukan untuk keperluan masing-masing. Di sini saya ingin berkongsi pelan data yang saya gunakan kini, saya boleh katakan sangat berpuas hati dengan apa yang ditawarkan.

Tujuan artikel kali ini hanya untuk pengguna tegar data. Bagi pengguna biasa terdapat pelbagai pelan yang disediakan. Insyaallah akan diberi penerangan selanjutnya selepas ini.

Ada pelbagai pelan data yang ditawarkan pelbagai telco di pasaran. Sebenarnya ia terletak kepada keperluan pengguna itu sendiri. Mungkin ada kelebihan atau kekurangan masing-masing, hanya pengguna yang perlu menilainya.

Dengan RM50 dengan pelan unlimited call, unlimited data.  Sesuai bagi pengguna di kawasan utama, masuk ke kawasan ‘dalam’, data jem.. Kini kedengaran ada rungutan, rupanya ada limit, habis high speed data yang digunakan, masih unlimited tetapi  data kategori siput.

Ada yang tawarkan RM48 untuk 70GB data, 10GB high speed, 10GB basic, 50GB untuk Youtube dan Nefflix. Juga sesuai untuk mereka yang hanya beryoutube, nak buat kerja lain, guna aplikasi lain, sangkut dah!!

Ada yang tawarkan data 1 jam percuma setiap hari dalam waktu-waktu tertentu. Juga sesuai untuk pengguna yang mempunyai waktu-waktu tertentu itu. Pada waktu lain dia menahan diri untuk tidak menggunakan data..

Baru tadi saya lihat plan telco, janji RM98/bulan. Apabila dilihat bill, current charge RM116. Juga sesuai bagi yang tak kisah, bayar aje!!

Jadi kali ini saya nak berkongsi data yang saya gunakan. Bagaimana dengan harga yang sedikit lebih, RM89 tetapi anda dapat 100GB data yang semuanya high speed. Adakah masih tak mencukupi bagi pengguna handphone tegar??

RM89 = UNLIMITED CALL, 100GB DATA

Tiada kos tersembunnyi melainkan 6% cukai SST. Tiada kos tambahan lain melainkan anda membuat panggilan ke luar negara. Tiada kos lain melainkan ada membuat perayauan data semasa berada diluar negara.

Sekiranya anda sedang berawek, berpakwe menelefon berjam-jam sehari, ok teruskan dengan tiada cas tambahan. Sekiranya anda menggunakan data, data yang sememangnya berkelajuan tinggi berjam-berjam sehari. Ok teruskan…tanpa bohong data akan terhenti setelah mencapai 100GB. (Ada tambahan dengan pakej season past).

Berapa banyakkah 100GB data? Menurut kajian bagi pengguna biasa (tidak diambil anak untuk beryoutube, tidak berhospot berjam-jam), 12GB-13GB keperluan data bagi mereka sebulan. Sekiranya anda pengguna 100GB, woww, berapa banyak perbezaan data anda dengan pengguna biasa.

Anak nak beryoutube anda tak kisah lagi, tapi ingat ye, jangan biarkan anak berjam-jam dengan handphone.

Hanya RM89 untuk 100GB, unlimited call, tersangat berbaloi dengan tiada sekatan kelajuan dan cas tambahan.

Paling menarik, boleh hotspot ke sebanyak mana laptop atau telefon yang anda inginkan. Best kan!! Cuma anda dilarang letak sim ke broadband.

Kenapa syarikat mampu memberikan data sedemikian demi kepuasan pelanggan?

Rahsianya, CEO dan teamnya berhempas pulas memikirkan cara untuk tidak menipu pengguna, dengan mewujudkan DATA BANK.

DATA BANK (DB) dengan mengumpul sejumlah data. Diagihkan kepada pengguna mengikut keperluan mereka. Ada pengguna yang mencapai 100% penggunaan 100GB, ada pengguna yang tidak mencapai data yang digunakan. Bagi yang tidak mencapai tahap,  dapat menampung data pengguna tegar tadi. Cara ini membolehkan syarikat berjaya mengurangkan kos.

Bagaimana data diberikan…

Permulaan setiap pengguna akan dibekalkan dengan 20GB data, Apabila data yang digunakan berkurang sehingga 8GB, secara automatik selepas 12 jam, data akan ditambah 20GB lagi menadi 28GB. Guna, guna, guna sehingga tinggal 8GB akan ditambah lagi 20GB. Begitulah…4 kali tambah sehingga 100GB.

Menarik kan! Berbaloi-baloi… jom miliki sim ONEXOX yang satu-satunya telco mendapat status patuh syariah. Tujuan salah satunya, untuk mengelak menipu pengguna dengan iklan dan cas yang tidak sepatutnya…

Berapa jumlah permulaan?

Untuk DATA BANK anda dikenakan yuran RM60 (sekali sahaja) + bayaran bulanan RM89. Jumlahnya RM149 untuk permulaan. RM89 dikreditkan dalam telefon anda dan akan dipotong setelah cukup pusingan sebulan.

Sim syarikat MVNO Celcom (liputan Celcom) ini tiada kontrak dan boleh menggunakan nombor sedia ada anda.

Hubungi saya melalui Whatsapp, sekiranya diberi kebenaran saya akan call anda untuk keterangan lanjut. Hubungi saya melalui:

011 1011 5115

Insyaallah penerangan yang sejelas-jelasnya untuk anda.

Untuk bukan pengguna data tegar. Pelbagai pelan disediakan sama ada prepaid dan BLACK untuk kepuasan anda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here